Rambla Vidal, 35 | Sant Feliu de Guíxols
Truca'ns per telèfon
972822639
Envia'ns un correu electrònic
info@xixonenca.com

Història

El fundador de La Xixonenca, Sebastián Masiá i Arques, es va convertir en el primer fabricant artesanal i venedor de gelats a Sant Feliu de Guíxols. Sebastián era de Xixona (Alacant) i als anys quaranta va obrir una botigueta al portal d’un carrer de Barcelona on venia torrons artesanals.

Un dia va viatjar a Sant Feliu, li va agradar la ciutat i s’hi va instal•lar amb la família. Va muntar una botiga al carrer Maragall on ell i uns treballadors valencians feien gelats i orxata durant l’estiu. Després marxaven a Xixona per preparar la temporada nadalenca dels torrons i no tornaven fins a l’any següent.

Però el personatge que va fer més popular la Xixonenca va ser el gendre de Sebastián Masiá, Josep Lluís Camarasa Campos, que l’any 1950, amb 28 anys, va començar a vendre gelats amb un petit carretó pels carrers de la ciutat ganxona.

Amb els anys, la ciutat de Sant Feliu va anar canviant, es van obrir hotels i el turisme s’hi va instal•lar de ple. Josep Lluís Camarasa i Campos va tenir dos fills, Josep Lluís i Maria Teresa Camarasa Masiá.

Entre 1965 i 1967 va obrir la primera botiga: gelats a l’estiu i torrons a l’hivern, al carrer Verdaguer, que va ser un èxit per la novetat d’un establiment d’aquest tipus. L’any 1988 ja es va quedar definitivament oberta la botiga del número 7 del carrer Verdaguer de Sant Feliu. Només es tancava tres mesos a l’any.

Josep Lluís Camarasa i Masiá va deixar el negoci l’any 2001 i va ser aleshores quan la seva germana, Maria Teresa, conjuntament amb el seu marit, Josep Maria Vilatge i Gómez, van traslladar l’establiment gelater a la Rambla Vidal número 35, que actualment funciona com a gelateria a l’estiu, torroneria per Nadal i cafeteria amb amplia terrassa tot l’any.

Maria Teresa Camarasa i Masiá i Josep Maria Vilatge i Gómez tenen dues filles, Paula i Maria…seran el futur?

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per optimitzar i adaptar-se a la teva navegació i preferències, entre altres tasques. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Més informació Acceptar